Gala PatriotFest – 2017

Home / Evenimente / Gala PatriotFest – 2017
Gala PatriotFest – 2017

Pentru prima dată în România, instituții din domeniul securității naționale au lansat un concurs național de inovare, având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare, prin atragerea resurselor de inovare românești: PatriotFest.

Competiția, organizată de MApN, MAI, SRI, STS și SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center, s-a adresat inovatorilor români, care au fost invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale. Prima ediție a concursului organizatorii au propus 3 tematici: Securitatea Informației, Inteligență Artificială și Interfața Om-Mașină.  În concurs au fost înscrise 38 de proiecte, dintre care 32 au fost selectate pentru jurizare, iar 10 proiecte au fost premiate.

 

Premiul ediției 2017 a PatriotFest – Grigore Dumitru, proiectul MindMi – sistem psihometric de evaluare psihologică rapidă

Secțiunea Interfața Om-Mașină
Premiul I – Cosmin Dugan, proiectul Concept One;
Premiul II – Alexandru Lucian Georgescu, proiectul Serviciu web de autentificare pe bază de amprentă vocală;
Premiul III – Bogdan Mihai Maxim și Alexandru Mihail, proiectul LiSpace 2017;
Premiul III – Mihai Popoiu și Nicolae Grădinaru, proiectul Mașină cu comandă numerică;

Secțiunea Inteligență Artificială
Premiul I – Bogdan Bocșe – proiectul VisageCloud;

Secțiunea Securitatea Informației
Premiul I – Eduard Șuică, proiectul R-RING – sistem securizat de comunicații audio/video
Premiul Special PatriotFest  – Ștefan Popa, proiectul Read-Out Controller;
Premiu Special PatriotFest – Ioan Burda, proiectul Teleportarea simțului tactil: Haptic Interface;
Premiul Speranța PatriotFest – Alexandra Stanciu, proiectul Metodă pentru generarea secvențelor binare utilizate în operații criptografice folosind circuite RO PUF (Physical Unclonable Function)

PatriotFest a primit mesaje de susținere din partea NATO, de la dr. Thomas Killion – Șeful Organizației pentru Știință și Tehnologie. A ținut să participe la Gala PatriotFest, subliniind sprijinul pe care Armata României îl acordă acestei inițiative, fiind vital ca domeniul securității naționale să urmărească atent evoluțiile tehnologice, să identifice riscurile și amenințările, dar în același timp să fie preocupat de inovare.

Dr. Thomas Killion’s Message

PatriotFest este o inițiativă care va continua și în 2018, și în anii următori. Este mai mult decât un concurs. Este vorba de încrederea în spiritul inventiv al românilor, în capacitatea noastră de inovare, în inteligența tinerei generații, și, mai ales, de încrederea în România.

Companiile care ne-au sprijinit în această primă ediție și fără de care nu ar fi fost posibilă realizarea acestei Gale sunt:
–  Sponsorul Gold al PatriotFest 2017 – Olariu Computer Systems din Lugoj;
–  De asemenea, mulțumim celorlalți sponsori PatriotFest 2017: Primul Meridian, UPC, Patria Bank, Circinus Defense, Wolters-Kluver, Hexagon Geospatial, Interpixel.

De asemenea le mulțumim partenerilor media:

  •  Societatea Română de Televiziune
  •  Adevărul
  •  Historia
  •  Trustul de Presă al Armatei