Importanța Mării Negre: Cazul Insulei Șerpilor

Home / Evenimente / Importanța Mării Negre: Cazul Insulei Șerpilor
Importanța Mării Negre: Cazul Insulei Șerpilor

New Strategy Center a fost partener al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) la conferința internațională ,,Euro-Atlantic Resilience Forum 2022: Black Sea Perspectives in the Age of Hybrid Aggression and Disinformation,, ce are loc la București, în perioada 15-16 noiembrie.

Evenimentul a reunit experți și oficiali români și străini și a trecut în revistă viziunile și perspectivele NATO, Uniunii Europene și Națiunilor Unite pe teme de mare interes în actualul context de securitate, panelurile abordând conceptul de reziliență dintr-o perspectivă multidimensională.

În marja Forumului, New Strategy Center a organizat o cină de lucru pe tema importanței strategice a Insulei Șerpilor din punct de vedere militar, energetic, al libertății de navigație și al fluxurilor comerciale. Discuțiile au vizat multiplele aspecte ale provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Evenimentul i-a avut ca speakeri pe George Scutaru, Director General New Strategy Center și Antonia Colibășanu, Senior Associate Expert în cadrul NSC, fiind moderat de Ovidiu Raețchi, Președintele E-ARC.