Lansare Carte „Roza Geopolitică”

Lansare Carte „Roza Geopolitică”

New Strategy Center a organizat miercuri, 17 mai, lansarea cărții ”Roza Geopolitică”, scrisă de analistul geopolitic și publicistul italian Mirko Mussetti. Evenimentul are loc în marja celei de-a șaptea ediții a conferinței Black Sea and Balkans Security Forum. Lansarea de carte a fost găzduită de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), partener al New Strategy Center în organizarea forumului de securitate. Alături de publicistul italian care a prezentat ideile principale ale cărții sale, au mai luat cuvântul anumiți invitați speciali, precum Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Cadrul Ministerului Apărării Naționale și Iulian Fota, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Răzvan Teodorescu, Pro-Rectorul USAMV, și Marius Iorgulescu, Directorul Editurii Militare.

În deschiderea evenimentului, George Scutaru, CEO New Strategy Center, a subliniat faptul că publicarea cărții ”Roza Geopolitică” face parte din efortul constant al New Strategy Center de a contribui la creșterea culturii de securitate a României. Majoritatea tirajului acestei cărți va fi donată unor universități civile, precum și Universității Naționale de Apărare și academiilor categoriilor de forțe din cadrul MApN.

Invitații au scos în evidență relevanța temei lucrării și necesitatea unei gândiri geopolitice în contextul actual de securitate, caracterizat de un conflict militar de amploare, chiar în vecinătatea României. Secretarul de stat Iulian Fota a insistat pe importanța traducerii unor ”cărți reprezentative pentru frământările geopolitice din regiune”, printre care și ”Roza Geopolitică”. De asemenea, nu poate fi omisă valoarea teoretică a cărții, care vine în completarea eforturilor precedente, aducând în discuție noi aspecte ce caracterizează conflictul modern, a declarat cu prilejul lansării de carte Doamna Secretar de Stat Simona Cojocaru.

Nu în ultimul rând, așa cum a remarcat E.S., Domnul Ambasador Mangoni, această lansare are o și o valoare simbolică pentru relația specială dintre România și Italia, mai ales în ceea ce privește dimensiunea europeană și cea euro-atlantică a acestei relații.