NSC la Copenhaga: Eveniment dedicat protecției infrastructurilor critice din zona offshore

NSC la Copenhaga: Eveniment dedicat protecției infrastructurilor critice din zona offshore

New Strategy Center a participat în perioada 23-24 noiembrie la un eveniment dedicat infrastructurilor critice maritime în Marea Nordului. Simpozionul a avut loc în Copenhaga, Danemarca, fiind organizat de Universitatea din Copenhaga și Universitatea de Edinburgh, ca parte din inițiativa Safe Seas, o rețea de cercetare dedicată securității maritime și guvernanței oceanului.
În cadrul conferinței, Sergiu Mitrescu, Director de Programe în cadrul NSC, a susținut o prezentare dedicată situației de securitate de la Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina,  punând  accent pe infrastructurile critice offshore și pe amenințările comune din regiunea Mării Negre și cea a Mării Nordului.
NSC a atras atenția asupra comportamentului agresiv al Rusiei în Marea Neagră, prin blocarea unor perimetre, prezență năvală,  acțiuni de război electronic pentru afectarea comunicațiilor navelor, mine marine, tot acest set de activități având un impact negativ asupra libertății de navigație,  dar reprezentând o amenințare și la adresa  proiectelor energetice și infrastructurii critice offshore.