NSC la Istanbul. Proiect împreună cu experți din Turcia și Bulgaria

NSC la Istanbul. Proiect împreună cu experți din Turcia și Bulgaria

New Strategy Center a participat la Istanbul, în perioada 30 martie – 1 aprilie, la o sesiune de consultări pe teme de interes strategic cu experți din  Turcia (Centre for Economics and Foreign Policy Studies – EDAM) și Bulgaria (Sofia Security Forum).

 

Experții români, turci și bulgari au discutat subiecte de interes comun, ca urmare a provocărilor de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, generate de invazia Rusiei asupra Ucrainei. Cooperarea dintre statele NATO riverane Mării Negre  este vitală în actualul context, discuțiile dintre experți având rolul de a determina o mai bună înțelegere a percepțiilor fiecărui stat asupra provocărilor de securitate din regiune. Din partea New Strategy Center, au participat General-maior (Rez.) Paul Hurmuz  şi Comandor (M) (Rez.) Ionel Pavel, experți seniori asociați ai NSC.

Este a două serie de consultări între experții români, turci și bulgari, prima fiind găzduită de New Strategy Center la începutul lunii februarie. Sofia Security Forum, Centre for Economics and Foreign Policy Studies – EDAM și New Strategy Center derulează un proiect comun finanțat de Divizia de Diplomație Publică a NATO pentru elaborarea unui studiu care are ca obiectiv o mai bună înțelegere la nivelul Alianței Nord Atlantice a relevanței strategice a regiunii Mării Negre în actualul context securitar. Studiul urmează a fi prezentat în iunie, la Bruxelles,  la sediul NATO.