New Strategy Center la Forumul Bilateral România- UK

New Strategy Center la Forumul Bilateral România- UK

New Strategy Center a participat joi, 23 martie 2023, la lucrările primului Forum Bilateral România – Regatul Unit, care s-a organizat la Londra, cu ocazia semnării Declarației Comune actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Evenimentul a fost deschis de Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și de omologul său britanic, James Cleverly.

Ediția din acest an a forumului a fost organizată de Wilton Park si a reunit experți britanici și români din mai multe domenii. New Strategy Center a fost reprezentat de către dl. ambasador Doru Costea, membru al Consiliului Știintțific.

Forumul Bilateral România – Regatul Unit este o inițiativă care va avea loc anual, alternativ la Londra și București, reunind oficiali, membri ai cercurilor academice, din mediul de afaceri și mediul neguvernamental din cele două țări, cu scopul identificării de oportunități de consolidare a cooperării bilaterale. Aceste dialog este important în contextul dezvoltării parteneriatului strategic dintre România și Marea Britanie pe mai multe planuri, cooperare cu atât mai importantă ținând cont de provocările de securitate generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. În plus, relațiile de cooperare se dezvoltă într-o dinamică bună, schimburile comerciale depășind, spre exemplu, 3,6 miliarde euro în 2022. Totodată, discuțiile din cadrul dezbaterilor au subliniat și rolul important al celor peste 1,2 milioane de cetățeni români din Marea Britanie, ce reprezintă o comunitate foarte bine integrată din punct de vedere socio-economic, cu o contribuție substanțială la dezvoltarea societății britanice și a relației bilaterale.