NSC, partener al conferinței internaționale ”Outlook on Resilience. Challenges and Opportunities”

Home / Evenimente / NSC, partener al conferinței internaționale ”Outlook on Resilience. Challenges and Opportunities”
NSC, partener al conferinței internaționale ”Outlook on Resilience. Challenges and Opportunities”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Miercuri, 26 octombrie, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), în parteneriat cu New Strategy Center și Ministerul Afacerilor Interne, a organizat conferința internațională ”Outlook on Resilience. Challenges and Opportunities”, la Constanța.

În cadrul conferinței, panelul intitulat ”Reziliența și articolul 3 ca primă linie de apărare. Current Challenges and Opportunities on the Eastern Flank”, organizat în parteneriat cu New Strategy Center, a fost moderat de gl. bg. (rez) Eduard Simion, Expert Senior Asociat al NSC și a beneficiat de contribuția Generalului (rez) Sir James Everard, Președinte de onoare, Consiliul Consultativ Internațional al New Strategy Center, fost adjunct al Comandantului Suprem Aliat; Raed Arafat, Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne; Cristian Sfichi, director general Thales România și Julie Cairns, ofițer superior, Enablement and Resilience Section, NATO International Staff.

Confruntați cu un spectru de amenințări și pericole, de la dezastre naturale la atacuri cibernetice și de la campanii de dezinformare până la un atac armat, reziliența se află în fruntea eforturilor Aliaților de a face față unor astfel de provocări. În afară de cerințele de bază, standardele de reziliență evoluează continuu, pe măsura ce amenințările și provocările se diversifică în fiecare zi. Pregătirea atât la nivel național, cât și nivelul Alianței are un rol esențial în stabilitatea și securitatea NATO în ansamblu, necesitând astfel concentrarea pe o gamă largă de situații neprevăzute. În fața acestor provocări, cooperarea militaro-civilă este vitală pentru un răspuns inter-instituțional robust, pentru creșterea capacităților de reziliență.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]