Participare NSC la evenimentul online „Russia-Ukraine Dialogues: the impact of the conflict on Moldova”

Participare NSC la evenimentul online „Russia-Ukraine Dialogues: the impact of the conflict on Moldova”

NSC a participat la evenimentul online organizat de  think-tank-ul LSE Ideas: „Russia-Ukraine Dialogues: the impact of the conflict on Moldova”. Dezbaterea s-a concentrat pe amenințările hibride ale Rusiei la adresa Republicii Moldova și pe provocările la care este expusă țara în contextul războiului din Ucraina.

Dl. George Scutaru, Director General NSC, a participat în calitate de speaker, alături de dna. Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne, Republica Moldova și dl. Iulian Groza, Director executiv, Institutul pentru Politici și Reforme, Republica Moldova. Dl. Scutaru a subliniat, printre altele, ajutorul pe care România l-a acordat Republicii Moldova pentru a scăpa de dependența energetică de Rusia și oportunitatea ca din 2027 România să poată acoperi întregul consum de gaz al Republicii Moldova, ca urmare a începerii exploatării masive a gazelor din Marea Neagră. Modul în care Republica Moldova face față amplului război hibrid declanșat de Rusia, cu suportul UE și SUA, arată că influența malignă a Moscovei poate fi oprită.

LSE Idea este think – tank-ul în domeniul securității și afacerilor externe al London School of Economics și unul dintre partenerii cu care New Strategy Center are o îndelungată cooperare.