Reconstrucția Ucrainei și Rolul Strategic al României, Ziua 1 – Panel IIIa și IIIb

Reconstrucția Ucrainei și Rolul Strategic al României, Ziua 1 – Panel IIIa și IIIb

Dezbaterile continuă la conferința internațională „Reconstrucția Ukrainei și Rolul Strategic al României”.

Panelul IIIa a explorat dinamica și importanța industriei de apărare a Ucrainei, subliniind rolul său crucial în reconstrucția post-conflict și aspirațiile de integrare în NATO. În contrast, Panelul IIIb, a abordat provocările complexe ale navigației în Marea Neagră, evidențiind rolul esențial al porturilor maritime din regiune și impactul lor în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Împreună, aceste discuții au oferit o perspectivă profundă asupra strategiilor de reconstrucție și consolidare a securității în contextul geopolitic actual.

Panelul IIIa. Industria Apărării – Un Jucător pe Termen Lung în Ucraina și pe Frontul Estic al NATO

Panelul a fost moderat de Dl. Radu TUDOR, Jurnalist, Antena 3 CNN, România, iar paneliștii au fost E.S. Oleksandr KAMYSHIN, Ministrul Industriilor Strategice, Ucraina (prin VTC), E.S. Radu OPREA, Ministrul Economiei, România, dna Hanna HVOZDIAR, Ministru adjunct pentru Industrii Strategice din Ucraina, Mykhailo SAMUS, Director, New Geopolitics Research Network, Ucraina, Terry JAMISON, Director regional pentru America, Ucraina și Balcani, Boeing, SUA, Adrian IACOB, Director executiv, Lockheed Martin Romania, România.

Dezbaterea din cadrul acestui panel s-a concentrat asupra relevanței industriei de apărare din Ucraina în procesul său de reconstrucție și în contextul eforturilor de aderare la NATO. De la începutul invaziei ruse, Ucraina și-a concentrat atenția nu doar asupra rezistenței pe front, ci și asupra dezvoltării concomitente a diverselor tipuri de armament. Prin intensificarea producției de sisteme de apărare, au fost generate noi oportunități de ocupare a forței de muncă și de stimulare a bugetului Ucrainei. PIB-ul ucrainean a înregistrat o creștere de aproape 5 la sută în 2023, iar sectorul de apărare a avut un rol semnificativ în acest progres. Este esențial să se intensifice dezvoltarea capacităților de apărare, nu doar în domeniile tradiționale, ci și în sectoare alternative, cum ar fi cel al dronelor, unde Ucraina a atins deja o capacitate de producție de 50.000 de drone lunar. Cu toate acestea, Ucraina, alături de partenerii NATO, trebuie să-și intensifice eforturile, având în vedere superioritatea numerică a trupelor ruse și câștigurile substanțiale obținute din vânzarea de gaze și petrol. Instituirea parteneriatelor solide între companiile ucrainene și cele internaționale, precum Boeing și Lockheed Martin, reprezintă o necesitate crucială pentru consolidarea capacităților și promovarea inovațiilor în domeniul apărării.

Panel IIIb. Provocări la libertatea de navigație în Marea Neagră – Rolul porturilor din Marea Neagră în procesul reconstrucției Ucrainei

Discuția a fost moderată de domnul Silviu NATE, Director, Centrul de Studii Globale al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, România, avându-i drept speakeri pe Contraamiralul (LH) Liviu COMAN, Comandantul Comandamentului Componentei Maritime Române, România, domnul Vergil CHIȚAC, Primarul municipiului Constanța, România, domnul Maksym LAPAI, Șeful Autorității portuare maritime din Odesa, Ucraina, domnul Mykola GAPEYEV, Director, LLC Graincom Shipping, Ucraina, domnul Marius BĂRBULESCU, CEO Navmar, România și Domnul Sergii KROPYVA, Șef adjunct al Administrației regionale de stat din Odesa pentru dezvoltare digitală, transformare digitală și digitalizare (CDTO), Ucraina.

Printre provocările maritime menționate în cadrul acestui panel, se numără afectarea lanțurilor de aprovizionare, insecuritatea provocată de minele în derivă și de dronele rusești (fiind subliniate și metodele prin care acest pericol este contracarat), sau provocările cu care s-au confruntat autoritățile locale în condițiile de securitate actuale din regiunea Mării Negre. Aceste riscuri de navigație au vizat în special transportul de grâne ucrainene, un aspect în care România joacă un rol principal. De asemenea, potrivit oficialilor ucraineni, autoritățile și companiile navale românești vor fi foarte importante și în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

În ciuda condițiilor actuale de război, activitatea companiilor ucrainene de transport maritim este într-o continuă dezvoltare. Pentru 2024, planurile acestor companii constau în lărgirea cooperării internaționale și în restaurarea infrastructurii portuare afectată de atacurile Rusiei.