„Securitate și responsabilitate” – Program de instruire in domeniul securității naționale

Home / Evenimente / „Securitate și responsabilitate” – Program de instruire in domeniul securității naționale
„Securitate și responsabilitate” – Program de instruire in domeniul securității naționale

New Strategy Center a lansat programul de instruire „Securitate și responsabilitate”, având parteneri Comisia de Apărare din Camera Deputaților și Comisia de Apărare din Senat. Acesta este dedicat consilierilor și experților din cadrul Comisiilor de Apărare, din Camera Deputaților și Senat, experților care activează în cadrul cabinetelor membrilor celor două comisii, precum și persoanelor din comisiile de specialitate cu responsabilități în domeniul securității naționale ale partidelor parlamentare.

Prin acest proiect, New Strategy Center are ca obiectiv creșterea expertizei de specialitate în plan parlamentar, în folosul intereselor României și în conformitate cu valorile spațiului euro-atlantic la care țara noastră este parte.

New Strategy Center, Comisia de Apărare din Camera Deputaților și Comisia de Apărare din Senat sunt parteneri în acest proiect pentru a sublinia valoarea parteneriatului dintre instituțiile publice și zona de expertiză non-guvernamentală, în spiritul unei abordări non-partizane politic.

Credem că avem nevoie ca pe marile teme care țin de securitatea națională să existe consens politic și național. Avem nevoie de o coerență a politicilor publice în plan securitar, avem nevoie de strategii pe termen mediu și lung, care să fie asumate de întreg spectrul politic și să fie duse la bun sfârșit, indiferent de guvernele care se succed la putere.