Sesiune de consultări între experți NSC și experți din Israel

Sesiune de consultări între experți NSC și experți din Israel

New Strategy Center a organizat în perioada 2-4 martie o sesiune de consultări pe teme de interes strategic cu experți din Israel, cu o vastă experiență în domeniul securității și relațiilor internaționale, reprezentanți ai  Abba Eban Institute, Institute for National Security Studies (INSS) și ELNET`s Forum of Strategic Dialogue.

Experții români și israelieni au discutat subiecte de interes comun, precum evoluția războiului din Ucraina și impactul său asupra viitoarei arhitecturi de securitate, securitatea energetică și alimentară la nivel global în contextul războiului din Ucraina, situația de securitate din Orientul Mijlociu, relațiile dintre Uniunea Europeană și Israel, respectiv SUA, România și Israel. Totodată, în cadrul întâlnirii, experții români au prezentat evaluările proprii privind situația de securitate din Republica Moldova.

O altă temă abordată de experții din România și Israel a fost cea a relațiilor bilaterale și a potențialului de dezvoltare al acestora.

 

Prin acest demers, New Strategy Center, alături de Abba Eban Institute, Institute for National Security Studies (INSS) și ELNET`s Forum of Strategic Dialogue, își aduce contribuția la dezvoltarea dialogului strategic între România și Israel și la crearea unui mecanism de cooperare în zona de expertiză independentă în domeniul securității și afacerilor externe, pentru o mai bună înțelegere a desfășurării evenimentelor din regiunea extinsă a Mării Negre, respectiv Orientul Mijlociu și Nordul Africii.