Dezbatere NSC dedicată politicii externe și de securitate a Germaniei

Dezbatere NSC dedicată politicii externe și de securitate a Germaniei

New Strategy Center a organizat joi, 2 martie,  dezbaterea cu titlul: „Zeitenwende: a turning point of the German foreign and security policy”, dedicată evoluțiilor din politica externă și de securitate a Germaniei ce au avut loc după 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Evenimentul a beneficiat în deschidere de intervenții din partea E.S. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei în România, și de dl. Iulian Fota, Secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, fiind invitați ca speakeri doi oficiali de la Berlin: dl. Dominik Mutter, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul de Externe, și General de brigadă Maik Keller, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul Apărării. Evenimentul a fost moderat de către dl. George Scutaru, director general New Strategy Center.

Discuția a vizat diverse aspecte ale politicii externe și de securitate ale Germaniei în contextul războiului din Ucraina și a suportului acordat de către Germania pentru respingerea invaziei ruse. Totodată, s-a avut în vedere și modul în care Berlinul se raportează la regiunea Mării Negre, la Balcani, ținând cont că în curând urmează să fie făcută publică Strategia Națională de Securitate a Germaniei, document ce va avea un impact deosebit de important asupra profilului pe care această țară și-l construiește în domeniul securitar la nivel continental și global.