The Impact of the War in Ukraine on the Russian and the Global Economy. How is Russia Affected by Sanctions?

Home / Evenimente / The Impact of the War in Ukraine on the Russian and the Global Economy. How is Russia Affected by Sanctions?
The Impact of the War in Ukraine on the Russian and the Global Economy. How is Russia Affected by Sanctions?
New Strategy Center a organizat joi, 17 martie, o dezbatere online pe tema impactului economic al războiului din Ucraina: ”The Impact of the War in Ukraine on the Russian and the Global Economy. How is Russia Affected by Sanctions?”. Au contribuit la discuție speakerii Dr. Andrei Illarionov, Senior Fellow, Center for Security Policy, SUA, fost consilier de politici economice al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, între 2000-2005 și Dr. Antonia Colibășanu, Senior Associate Expert al New Strategy Center, Senior Geopolitical Analyst, Geopolitical Futures, SUA. Discuția a fost moderată de Alexandra Gătej, Membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.
Dezbaterea a abordat impactul sancțiunile sancțiunilor asupra economiei Rusiei,  efectele crizei energetice amplificate de război, impactul crizei din Ucraina asupra securității alimentare ținând cont de faptul că Ucraina și Rusia dețin o cotă semnificativă din exportul mondial de cereale. De asemenea, s-a discutat și despre modul în care acest război poate influența libera circulație în Marea Neagră și comerțul din regiune. În contextul măsurilor adoptate în Rusia pentru a împiedica criticarea deciziilor Kremlinului, speakerii s-au referit și la impactul crizei economice asupra populației ruse și acțiunile de protest, inclusiv la eventuale acțiuni de contestare în interiorul regimului.
New Strategy Center organizează seria de evenimente ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, având ca temă agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Dorim să abordăm mai multe aspecte, de ordin economic, militar, politic, pentru a întelege mai bine efectele acestui război și modul în care acesta va influența securitatea întregului Flanc Estic al NATO și a Europei. La aceste evenimente vor participa speakeri cu o vastă expertiză în domeniile lor de activitate, atât din România, cât și din străinătate.
Într-un context de securitate marcat de multiple provocări de securitate și un mediu informațional în care sunt identificate numeroase elemente de dezinformare, New Strategy Center promovează importanța informării din surse sigure și promovează necesitatea formării unei culturi de securitate care să crească capacitatea de reziliență a societății noastre. Tocmai de aceea, NSC organizează această serie de dezbateri pentru a oferi o perspectivă profesionistă și coerentă asupra evoluțiilor din regiune.