Trebuie să ajutăm în continuare Ucraina să reziste!

Home / Evenimente / Trebuie să ajutăm în continuare Ucraina să reziste!
Trebuie să ajutăm în continuare Ucraina să reziste!

 

Trebuie să ajutăm în continuare Ucraina să reziste!

Invazia Ucrainei de către Federația Rusă este o încălcare flagrantă a dreptului internațional și o amenințare directă la securitatea României și stabilitatea întregului continent european. Suntem martorii unei invazii care doar va crește apetitul Kremlinului pentru mai multe acțiuni destabilizatoare, dacă nu este oprit acum.
Lupta Ucrainei este lupta lumii civilizate împotriva abuzului, dictaturii și bunului plac. Dacă Ucraina va capitula și Rusia ajunge la gurile Dunării, acesta va fi coșmarul geostrategic al României. Ocuparea Insulei Șerpilor de către Rusia este un fapt ce va aduce mari probleme pe viitor liberei circulații a navigației în vestul Mării Negre și intereselor economice ale României în zona noastră economică exclusivă.
Țara noastră trebuie să ajute Ucraina să reziste și tocmai de aceea considerăm oportună decizia Guvernului român de a trimite muniție, echipament militar, alimente, material sanitar și combustibil.
Acest ajutor trebuie să continue pentru că orice zi în plus a rezistenței Ucrainei înseamnă stoparea planurilor aventuriste ale lui Vladimir Putin, care pot afecta pe viitor și alte state, precum Republica Moldova sau Georgia.
New Strategy Center își exprimă solidaritatea cu toți prietenii din Ucraina, experți ai institutelor și think tank-urilor cu care NSC are încheiate acorduri de cooperare, și le transmite că România este alături de lupta Ucrainei.