Workshop NSC – CEPA la București

Workshop NSC – CEPA la București

În data de 23 martie, New Strategy Center a organizat un workshop dedicat analizei posibilelor evoluții pe frontul din Ucraina și arhitecturi de securitate postbelice. Evenimentul a avut loc cu ocazia vizitei de studiu în România a unei delegații din partea Center for European Policy Analysis (CEPA) din SUA, un important partener al New Strategy Center, în contextul unui proiect de cercetare și documentare mai amplu, ce prevede discuții la cartierul NATO de la Bruxelles, în București și în Varșovia.

Din partea New Strategy Center, au avut intervenții General-maior (rez.) Leonardo Dinu, Membru al Consiliului Științific al NSC și Amb. Gheorghe Magheru, Membru al Consiliului Științific al NSC, iar din partea CEPA au participat dna. Catherine Sendak, fost Director pentru Rusia, Ucraina și Eurasia în Biroul Sub-Secretarului pentru Politica de Apărare, Departamentul Apărării al SUA, și General-locotenent (rez.) Scott Kindsvater, fost Locțiitor al Șefului Comitetului Militar al NATO.

NSC și CEPA au un îndelungat parteneriat, în ultimii 3 ani, cele două centre de analiză organizând la Conferința de Securitate de la München un eveniment provocărilor de securitate în Marea Neagră, în în septembrie 2022, la Washington, NSC și CEPA au lansat un studiu dedicat importanței strategice a Insulei Șerpilor în contextul invaziei ruse în Ucraina.