NSC în Israel, la Summit-ul Mondial al Contra-Terorismului

NSC în Israel, la Summit-ul Mondial al Contra-Terorismului
New Strategy Center a participat, în Israel, în perioada 11-12 septembrie la cea de a 22-a ediție a Summitului Mondial al Contra-Terorismului, cel mai mare eveniment dedicat combaterii terorismului.
New Strategy Center a fost reprezentat la eveniment general de brigadă (Rez) Simion Eduard, Senior Associate Expert, care a oferit o prezentare auditoriului centrată pe relevanța strategică a  Mării Negre și pe provocările de securitate generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva  Ucrainei. Posibilele evoluțiile ale conflictului, impactul asupra securității alimentare la nivel global, mai ales asupra țărilor Orientului MIjlociu și a celor din nordul Africii, nevoia menținerii libertății de navigației în condițiile dificile ale pericolului minelor, rolul României în sprijinul exportului de cereale al Ucrainei au fost câteva dintre subiectele discutate cu această ocazie.
NSC mulțumește E.S. Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel și Ambasadei României pentru suportul acordat.
NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României  cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni la nivel global.