NSC la conferința „Energy and Security in the Black Sea Region”

Home / Evenimente / NSC la conferința „Energy and Security in the Black Sea Region”
NSC la conferința „Energy and Security in the Black Sea Region”

Joi, 3 noiembrie, New Strategy Center a participat la conferința „Energy and Security in the Black Sea Region”, organizată de Institutul pentru Libertate și Democrație, în parteneriat cu Friedrich Naumann Foundation.

Conflictul din Ucraina afectează nu doar regiunea Mării Negre, ci și stabilitatea și securitatea globală, pe multiple planuri. Criza energetică este o consecință a agresiunii ruse în Ucraina și pune la încercare mai ales statele europene, vulnerabilizate de dependența de resursele de gaz, petrol și cărbune din Rusia. Din partea New Strategy Center, Izel Stănculescu-Selim, director de programe, a avut o intervenție pe tema importanței strategice a Mării Negre și a posibilelor evoluții, în contextul actualei crizei de securitate.

Evenimentul, care a avut loc la Camera de Comerț și Industria a României, a abordat securitatea energetică în regiunea Mării Negre într-o manieră pluridisciplinară, concentrându-se pe aspectele geopolitice și economice printr-o perspectivă europeană. Panelul a mai avut oficiali și experți români și străini și reprezentanți ai Parlamentului European.