NSC in dialog cu parteneri din Ucraina

Home / Evenimente / NSC in dialog cu parteneri din Ucraina
NSC in dialog cu parteneri din Ucraina

Joi, 24 februarie, membrii Consiliului Științific ai New Strategy Center au participat la un dialog online cu partenerii ucraineni din partea New Geopolitics Research Network, în cadrul căruia Mykhailo Samus, Directorul NGRN, a prezentat o evaluare a situației de criză din Ucraina și cele mai importante evoluții de până la acest moment în urma agresiunii rusești de pe teritoriul ucrainean. Ucraina este atacată de armata rusă pe mai multe direcții, însă forțele ucrainene rezistă. Acțiunile de dezinformare completează arsenalul folosit de ruși, pentru a crea panică și a slăbi moralul și capacitatea de ripostă a trupelor ucrainene.

Echipa New Strategy Center își afirmă solidaritatea cu poporul ucrainean, supus în prezent unei agresiuni rusești neprovocate, și condamnă ferm acțiunile revizioniste ale regimului de la Kremlin.

Încă de la fondare, New Strategy Center a fost preocupat de promovarea valorilor democratice și a cooperării la nivel regional, fapt concretizat de numeroasele parteneriate încheiate. Securitatea regiunii extinse a Mării Negre și zona Balcanilor au stat în centrul eforturilor noastre de a promova dezbateri profesioniste și a propune politici coerente la nivel regional și aliat. Actualele provocări de securitate demonstrează nevoia de coeziune politică internă și de consolidare a rezilienței la nivelul întregii societăți. New Strategy Center va continua să fie o platformă de dezbatere și dialog pentru a promova interesele de securitate ale României și valorile spațiului euro-atlantic împărtășite și de țara noastră.