The impact of the Russian attacks on the Ukrainian energy sector

The impact of the Russian attacks on the Ukrainian energy sector

New Strategy Center publică un nou studiu, de data aceasta dedicat sectorului energetic din Ucraina și efectele bombardamentelor Federației Ruse asupra infrastructurii critice ucrainene. Studiul intitulat „The impact of the Russian attacks on the Ukrainian energy sector” analizează capacitățile energetice ale Ucrainei înainte de invazie, precum si impactul campaniei de bombardamente rusești care au vizat infrastructura critica, in special cea energetică.

O importanță deosebită se acordă situației din Republica Moldova, care se confruntă cu grave probleme economice și sociale, criza energetică având un rol important în deteriorarea situației din această țară. Bombardamentele rusești au privat Republica Moldova de o sursă stabilă de electricitate din Ucraina,  în prezent înregistrându-se nu doar întreruperi ale energiei electrice, ci și mișcări de contestare ale guvernului pro-occidental, orchestrate de Rusia pentru a regimul de la Chișinău.

Studiul a fost realizat de către George Scutaru, director general al New Strategy Center și Ecaterina Dadiverina și Marcu-Andrei Solomon, experți în cadrul New Startegy Center.

Studiul poate fi accesat aici:

The Impact of Russian Attacks on Ukraine’s Energy Sector