FLANKS Policy Brief – Russia and Frozen Conflicts in the Black Sea Region

FLANKS Policy Brief – Russia and Frozen Conflicts in the Black Sea Region

FLANKS Policy Brief – Russia and Frozen Conflicts in the Black Sea Region este realizat în cadrul proiectului de cercetare  FLANKS, derulat în parteneriat între New Strategy Center și Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaționale (NUPI) în perioada 2020-2021.

Acest material examinează rolul conflictelor înghețate în politica rusă în regiunea Mării Negre și măsurile care ar putea fi luate pentru a limita impactul negativ al acestei politici în regiune. Se concentrează pe cele patru conflicte înghețate existente în spațiul post-sovietic – Transnistria în Moldova, Abhazia și Osetia de Sud în Georgia și Nagorno -Karabakh în Azerbaidjan, precum și pe conflictul mai recent din Ucraina de Est, care are multe trăsături caracteristice conflictelor înghețate.
Sinteza prezintă cele mai importante constatări și concluzii prezentate mai detaliat în documentul FLANKS Working Paper. The Tail Wagging the Dog. Frozen Conflicts – The Precursors of Trouble to Come pregătiț de membrii proiectului FLANKS.

Autori: Dan Dungaciu, Jakub Godzimirski

Download PDF: FLANKS Policy Brief – Russia and Frozen Conflicts in the Black Sea Region