Reconstrucția Ucrainei. Tema unui nou studiu al NSC

Reconstrucția Ucrainei. Tema unui nou studiu al NSC
New Strategy Center publică un nou studiu, „Throughout the Winters of our Discontent: A Synchronous Approach to the Reconstruction of Ukraine”, al cărui autor este Horia Ciurtin, expert New Strategy Center.
Studiul pornește de la premisa că reconstrucția Ucrainei implică mai mult decât refacerea infrastructurii națiunii într-un context postbelic, ci reprezintă un proces ce începe din timpul războiului și care implică ascensiunea statutului regional și global al Kievului ca parte integrată în comunitatea euro-atlantică. Procesul de reconstruire trebuie să se desfășoare în paralel cu cel de trimitere de ajutor militar. Printre sectoarele cele mai afectate de război, se numără cel agricol și cel imobiliar, unde investițiile vor trebui să fie considerabile.
Analiza descrie și diversele moduri în care se acordă ajutor pentru reconstrucția Ucrainei, fie că ne referim la implicarea organizațiilor internaționale sau la împărțirea regională a reconstrucției între aliații Ucrainei, sub forma unei „concurențe constructive”. Totodată,  țările vecine Ucrainei pot juca un rol esențial, România putând fi un adevărat hub logistic pentru companiile străine implicate în procesul de reconstrucție.

Throughout the Winters of our Discontent: A Synchronous Approach to the Reconstruction of Ukraine